София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Очаква ни слънчева събота

Максимални температури до 27 градуса

7 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

В събота в ниските места ще се образува краткотрайна сутрешна мъгла или ниска облачност. Минималните температури в населените места ще бъдат от 7 до 12 градуса, по високите западни полета от 4 до 6. През деня ще бъде слънчево, с временни заоблачавания следобед над Добруджа и по планините. Вятърът ще бъде слаб от северозапад. Максимални температури ще бъдат от 22 до 27 градуса.

Над планините ще бъде слънчево с разкъсани високи облаци. Вятърът над 2000м надморска височина ще бъде умерен до засилен от северозапад. На 2500 м височина максималната температура ще достига 6 градуса, а на 1500 м около 12 градуса.

В неделя ще бъде слънчево.Следобед от запад на изток ще се заоблачава. Ще бъде все още топло за сезона. В понеделник облачността ще бъде значителна и над Западна и Централна България ще превалява, а през нощта валежите ще обхванат и Черноморието. Във вторник ще бъде облчано и дъждовно, с прегърмавания в източните Родопи. Температурите ще се понижават. В сряда от север на юг валежите постепенно ще спират. Четвъртък ще започне с дъжд в Странджа, който бързо ще спира. През деня ще бъде ветровито с разкъсана облачност. В петък ще има повече слънце. Вятърът ще отслабва и постепенно ще се затопля.В събота и в неделя ще бъде слънчево с температури от 19 до 24 градуса, По високите части на планините ще бъде ветровито.

На този ден най-студено е било в Пловдив минус 4.0 през 1940 г, а най-топло в Плeвен 28.7 през 1935 г.