София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Чрез обява търсим кой да охранява границата ни

Към кандидатите няма специфични изисквания

6 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

Искаш ли да пазиш българската граница? Ако, отговорът ти е да - просто можеш да кандидатстваш по обява, публикувана в сайта на Бюрото по труда. Държавата издирва 112 желаещи да охраняват границата ни край Малко Търново. Обявата събуди стотици шеговити коментари в социалните мрежи. Най-интересното в обявата е посочването, че кандидатите ще оказват съдействие на излъчените гранични полицейски наряди в зоната за отговорност на РДГП/ГПУ и на ГКПП, при изпълнение на охранителни задачи.

Интересното и смехотворното е, че в обявата не са посочени никакви специфични изисквания за кандидат-пазачите. Няма изискване за степен и област на образование, не се изисква професионален опит. В графата "работата е подходяща за" е изписано - без ограничения, въпреки че на тези хора по закон ще е вменено да пишат протоколи, а при необходимост дори да използват физическа сила или помощни средства срещу заплата от 640 лева и работа на смени.