София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ГЕРМАН КОСТИН ОСТАВА В АРЕСТА

ОБВИНЕНИЯТ ЗА СМЪРТТА НА ДЕТЕТО ОТ КУФАРА ПОИСКА СВОБОДА

9 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Съдът реши да остави в ареста Герман Костин, който е обвинен по делото за убийство на 5-годишният Никита Плотников, намерен в куфар край село Долни Пасарел.
Костин поиска да излезе на свобода поради здравословното си състояние, което по думи на адвоката му – Капка Георгиева, не е добро.
Защитата пледираше за по-лека мярка и поради факта, че обвиняемият е в ареста повече от 5 месеца, а събраните доказателства срещу него са малко и са предимно косвени. Адвокатът посочи, че извършената техническа експертиза по делото показва единствено присъствие на Костин в района на местопрестъплението, но не и че самият той го е извършил.
Съдия Десислав Любомиров обаче прецени, че макар и косвени, според събраните до момента доказателства, може да се заключи предположение за участието на задържания в убийството. Като друга основна причина за оставянето на Костин в ареста, магистратът посочи, че обвиняемият може да извърши друго престъпление.
Припомняме, че трупът на 5-годишния Никита беше намерен на 20 март. Съдът изрази предположение, че самото убийство е извършени на 8 февруари. Няколко дни преди тялото на детето да бъде открито в куфара край Пасарел, край Приморско беше открит и трупът и на майка му – Анна Леонтиева.