София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

75-годишната леля Здравка беше изписана от „Св. Анна“ след 33 дни на апаратно дишане

75-годишната жена описва излекуването си като истинско чудо

75-годишната леля Здравка беше изписана от „Св. Анна“ след 33 дни на апаратно дишане

75-годишната жена описва излекуването си като истинско чудо

5 мЗдраве 879 Ивана Иванова


75-годишната леля Здравка от село Петърч беше изписана от УМБАЛ „Св. Анна“ - София след 65-дневен престо в КАИЛ (реанимация) и 33 дни на апаратно дишане, това написаха от пресцентъра на болничното заведение.

Зад този невероятен успех, стои денонощния труд на екипа на Клиниката по реанимация, начело с доц. Мария Атанасова, д-р Димитър Николаков, д-р Александър Станоевски и много други лекари, специалисти, медицински сестри и санитари.

„Ден след ден състоянието на леля Здравка се подобряваше и после пак се влошаваше. Образно казано, нейното лечение беше като возенето с нередовен асансьор – тъкмо тръгне нагоре и се връща надолу, но спирането на желания етаж все се отлагаше“ разказа д-р Станоевски.

„Благодаря на целия екип за този успех! Той е постигнат от всички, работещи в нашата клиника и те заслужават да се гордеят с него“, подчерта доц. Мария Атанасова - Началник на Клиниката по интензивно лечение.

А самата леля Здравка, през сълзи благодари на лекувалите я лекари "Върнахте ме от оня свят. Нямам думи да изкажа цялата си благодарност към всички в университетска болница "Света Анна. С моето излекуване направихте истинско чудо." сподели тя на раздяла!