София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Адвокати искат реформи в Закона за адвокатурата

Поискаха да имат достойна пенсия и реклама на дейността си

Адвокати искат реформи в Закона за адвокатурата

Поискаха да имат достойна пенсия и реклама на дейността си

1 годинаОбщество 10 Боряна Райчева


Адвокати от цялата страна се обединиха за реформи в българската адвокатура. На пресконференция днес те обявиха учредяването на Националната гражданска инициатива за реформа в Адвокатурата. Според тях адвокатската професия днес е на прага на мизерията.

Николай Михайлов, представител на Сдружението на младите юристи в България, коментира, че Висшият адвокатски съвет се поставя над висшето образование като слага трето ниво за допуск на юристи, които са получили ценз от държавата. Според него трябва да се промени системата и всеки юрист да може да бъде младши адвокат, да натрупа опит, и след това да положи практически изпит, а не теоретичен тест.

Инициативният комитет на Националната гражданска инициатива за реформа в Адвокатурата през следващите три месеца ще направи редица срещи с юридическата общност в страната, с институциите, със студентите, с адвокатите, за да може да се разяснят актуалните проблеми в адвокатурата

През следващите три месеца от инициативата пускат и подписка, която цели подкрепа на реформата. В нея може да участва всеки български гражданин.