София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Адвокатът на 18-годишния Никола Райчев, който уби Ангел, се отказа от защитата му

"Бях изправен пред сериозен морален казус, но дългът ми надделя"

5 мКрими 3751 Антония Лазарова

Адвокат Лъчезар Кръстев от Пазарджик, който пое защитата вчера по време на мярката за неотклонение на 18-годишния Никола Райчев, се отказа да го представлява. Това стана ясно в изявление направено лично от него. 

„Моето участие като адвокат по случая с убийството на 21-годишния Ангел приключи. Поех ангажимент да се явя в съдебното заседание само и единствено, за да тръгне делото, тъй като адвокатската защита в такива дела е задължителна“, казва Кръстев.

Адвокатът поясни, че, участието в подобен наказателен процес е огромно изпитание за всеки участник – съдия, прокурор, адвокат, съдебен заседател, разследващи полицаи. 

"Бях изправен пред сериозен морален казус, но дългът ми надделя. Ангажиран бях като защитник от брата – родителите на момчето въобще не се появиха нито преди, нито по време на заседанието, нито след това. Това е огромна трагедия, в която се погубва не само един, а два живота на млади хора", пише още в изявлението.

 Жалко е, че работата ми като адвокат се използва за политически цели. Адвокатската професия е тежка и отговорна, казва в заключение Лъчезар Кръстев.