София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Антоний Гълъбов: Къде е поколението офицери, които не повтарят съветските модели?

Политологът с коментар за шпионския скандал
5 мПолитика 397 Мария Иванова

,,Жанрът ,,шпионски скандал'' е понятие, което замъглява картината, отколкото да я осветлява''. Това заяви преподавателят по политически идеи в Нов Български университет Антоний Гълъбов пред БНТ. 
Според него проблемът е с българските граждани и служители, които участват в групата. По думите му през последните месеци много ясно е било заявено, че Руската федерация е щяла да изгражда отношенията си с България единствено и само на основата на собствения си интерес. 
,,Ние нямаме работа със самата Руска федерация. Ние имаме проблем с висши позиции в България'', сподели Гълъбов. Той е категоричен, че ,,ние трябваше да имаме едно цяло ново поколение от офицери по сигурността, които да не са толкова склонни да повтарят старите модели на съветските школи''. 
Гълъбов посочи също, че имаме проблеми с опазването на секретна информация, което зависи от човешкия фактор. Политологът не смята, че е търсен конкретен политически аспект. Според него трябва да има реакция от президента Румен Радев по темата. 
Той смята, че ,,страната ни подценява развитието на корупционните мрежи.''
Припомняме, че на 18 март стана ясно, че спецслужбите са задържали руски шпиони. От прокоратурата се съобщи, че обвинените са шестима българи, включително висши служители от министерството на отбраната и военното разузнаване. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!