София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Асоциация призова да се отворят образователните структури

Искането е на Българската асоциация за неформално образование

От Българската асоциация за неформално образование излязоха с отворено писмо до медиите, с което настояват за отваряне на детските градини, училищата и частните образователни структури в България на 1-ви април.

"България е една от малкото държави, която ограничава достъпа на децата до образователните институции най-дълго време. Призивът към управляващите е да действат мъдро и да градят, а не да рушат. Да, решението е трудно, но ще даде възможност на поколенията да оценят положените усилията за тяхното бъдеще.", призовават от неформалната организация.

От асоциацията посочват, че данните от разпространението на коронавирус ясно показват, че "училищата допринасят за малка част от всички случаи на заразени с Covid-19 във всяка държава членка на ЕС", и отбелязват, че децата в България са ограничени да задоволяват своите образователни потребности.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!