София 10 °C
Велико Търново 8 °C
Пловдив 12 °C
Варна 9 °C
Бургас 13 °C
Начало Новини Предавания На живо

Борислав Цеков: Изборите в САЩ ще се решат в съда, до 14 декември ще приключат обжалванията

По думите му има цели масиви, които идват по пощата, със 100% гласове за Джо Байдън
7 сЕвроком 365

Има вероятност на този етап Доналд Тръмп да загуби президентските избори в САЩ, но всичко ще се реши в съда. Това като цяло – като атмосфера и сигнали за нарушения, не е добре за американската демокрация и примера. Това коментира д-р Борислав Цеков, от Изследователски център за Нова Европа в ефира на БТВ.

Като пример той отбеляза изгонване на наблюдатели от секциите, за да не присъстват на броенето на гласовете. "В Детройт, изборната комисия, която е в едно стъклено помещение, си постави покривала, да не се вожда какво става вътре. В този щат, в Мичиган и в Пенсилвания, властта е на демократическата партия и към нея са обвиненията", обясни д-р Борислав Цеков. 

По думите му има цели масиви, секции с хиляди гласове, които идват по пощата, със 100% гласове за Джо Байдън.

"Досега нямаше проблем с гласуването по пощата, защото досега то ставаше при предварително поискване от гражданите. Сега заради корона кризата, в няколко щата, управлявани от Демократическата партия, се изпратиха на общо основание на всички регистрирани избиратели, бюлетини по пощата. Бюлетини са попълвани и изпращани от името на хора, които не са имали намерение да гласуват", обясни д-р Борислав Цеков. 

До 14 декември трябва да приключат тези съдебни обжалвания, уточни Борислав Цеков. При толкова много сигнали за нарушения ще има обжалване на резултатите, прогнозира той.