София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Борисов: Ако трябва и с БТР-ите ще разнасяте ваксини из страната (ВИДЕО)

Премиерът е на инспекция в село Самуилово, община Петрич
4 мПолитика 778 Ивана Иванова

Здравният министър Костадин Ангелов поясни, че са направили нужната организация и вече са създали мобилните екипи , за да тръгнат до всяка точка. А там където личните лекари не могат да стигнат , за да вземат ваксини, това ще стане със съдействието на коли на МВР, които ще ги носят на джипитата.

"Ако трябва и с БТР-ите", коментира премиерът Бойко Борисов по време на инспекция в село Самуилово, община Петрич. С тях е и шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Той поясни, че 88 000 дози вече са разпръснати из страната и ваксинирането ще продължи с пълна пара докато дойдат всичките 18,5 млн. ваксини.  Премиерът, че никъде по света не избират ваксини и напомни, че ваксините са най-добрите и са одобрени от Европейската агенция по лекарства.

Борисов напомни, че досега е нямало достатъчно дози и чакали да дойдат повече ваксини. "Искахме да видим как се работи", каза Борисов и изтъкна, че се пращат лекари от София  сега да ваксинират.

Мутафчийски, посочи, че най-възрастният ваксиниран е 96 години и поясни, че хората са проявили отговорност. Само вчера ваксинирали 1500 във ВМА.

"По-добре с каквато и да е ваксина, отколкото без ваксина", каза Мутафчийски.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!