София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Бой в изборна секция в село Майско

Конфликтът е бил потушен след намесата на полицейски служител
10 мПолитика 825 Мирослав Митков

Четири сигнала за изборни нередности във Великотърновска област са подали активисти от една от партиите, които участват в парламентарния вот.

От политическата формация съобщиха за радио „Фокус“ – Велико Търново, че първият проблем, за който са сигнализирали Районната избирателна комисия, е бил свързан с машинното гласуване в региона, което бе преустановено малко след 10.30 часа.

Два от сигналите са били за гласували лица, нефигуриращи в избирателните списъци, и за жена, която е представила невалиден документ за самоличност, тъй като след сключен граждански брак личната карта е останала със старите й имена, но въпреки това тя е била допусната да гласува.

Последната регистрирана нередност е била в село Майско, община Елена. От партията уточняват, че гласоподавател се е явил в избирателната секция. Непосредствено след него председателят на избирателната комисия нерегламентирано е допуснал и друг гражданин в секцията. Възниква спор между двамата, който прераства във физическа саморазправа. По информация на активистите, конфликтът е бил потушен след намесата на полицейски служител, отговорен за реда в изборния ден.

Според вносителите депозираният сигнал описва не само нарушаване на организацията в изборния ден, но и нарушение на Изборния кодекс и на Методическите указания на Централната избирателна комисия (ЦИК) по прилагането му до секционните избирателни комисии в страната.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!