София 3 °C
Велико Търново 8 °C
Пловдив 8 °C
Варна 5 °C
Бургас 7 °C
Начало Новини Предавания На живо

Бойко Борисов: Акциите на ПФК Левски трябва да са при феновете

Премиерът разграничи бъдещето на Левски и проверките на финансовата инспекция

Бойко Борисов: Акциите на ПФК Левски трябва да са при феновете

Премиерът разграничи бъдещето на Левски и проверките на финансовата инспекция

2 месецаОбщество 238 Ивана Иванова


Ако искате да го има този футболен клуб във вида, в който вие си го представяте, акциите трябва да са си при вас. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на среща с привърженици на футболния клуб „Левски“, това съобщиха от пресцентъра на правителството.

Поводът за този среща бе бъдещето на клуба и по-точно притеснението сред фенове, което се зароди в последните дни, след като собственикът на Левски Васил Божков заяви, че клубът ще фалира, ако му бъде отнет бизнеса с "Национална лотария".

В разговора участваха също министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който си навлече гнева на "сините" с интервю миналата седмица.

„Аз също съм левскар. Но вие сте тези, които обвързахте двете теми. Левски е нещо, което го има, ще го има и пак ще го има. Ако искате да го има този футболен клуб, във вида, в който вие си го представяте, акциите трябва да са си при вас. И да си държите управлението на клуба“, отбеляза премиерът Борисов по време на срещата.

"Плашите ме с бунт, но аз какво да направя - да скрия доклада ли?! Утре ще дойде прокуратурата и ще ме пита къде е. Аз съм длъжен да вярвам на тази институция", категоричен бе премиерът.

„Не сме тук, за да защитаваме корпоративни, частни интереси, лицензи и не ни интересува Закона за хазарта. Това, което нас ни интересува, е единствено и само какво се случва с „Левски“, какви са вашите виждания и как ще я караме оттук нататък“, заяви Степан Хиндлиян, председател на Националния клуб на привържениците на Левски.