София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Бозуков: Шефката на Напоителни системи ремонтирала колата на майка си с държавни пари

Министърът на земеделието с нови разкрития
57 сПолитика 656 Ивана Иванова

Шефката на държавната фирма Напоителни системи Снежина Динева е ремонтирала кола на майка си срещу 2800 лева от касата на фирмата и в същото време не полагала грижа същата тази фирма да си прибере вземания за 4 млн. лв. Това разкри служебният министър на земеделието, храните и горите Христо Бозуков.
 
Бозуков посочи, че срещу Динева се водело разследване от прокуратурата, което може да стигне и до обвинителен акт.

„Вече се появиха мнения защо се вършат отстранявания за хора, за които няма конкретни данни за закононарушения. Защото аз нямам възможност да направя тези проверки. Извиках шефката на одита на „Напоителни системи“ и я предупредих. Това ще бъде един вид тест. Наскоро е получен одит от Сметната палата и този доклад е дошъл преди седмица, но не ми е предоставен на мен като принципал на „Напоителни системи“, защото предполагам там има доста критични бележки особено при обществените поръчки. Имам доста сериозна информация за нарушения, които са извършвани в „Напоителни системи“. Най-дребният е, че е извършен ремонт на един автомобил, собственост на майката на директора за около 2800 лв. за сметка на „Напоителни системи“, като е дадени разрешение на председателя на Съвета на директорите този автомобил да бъде използван като служебен“, уточни той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!