София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

COVID-19: Пловдивски общинари вдигат див купон в дискотека (ВИДЕО)

След многократни сигнали празненствоито продължило
2 мЕвроком 1963

Навръх втората вълна на пандемията от COVID-19, ограничаването на работното време на заведенията и забраната за вдигане на шум през нощта, пловдивско заведение организира масов купон, сигнализира Ивайло Спасов, местен жител, в социалните мрежи. Той е изпратил сигнал до зам.-председателя на Народното събрание Валери Симеонов, районната прокуратура в Пловдив, здравния министър и други институции.

Спасов посочва, че многократно е подал сигнал на телефон 112 и дори отива на място, за да види как пристига патрул на полицията, който без да затворя зеведението си тръгва, за да напише докладна записка на сутринта.

"В 1:30 през нощта полицаите ми казаха лично на място, че правили 3 забележки на заведението, но не могат да го затворят, тъй като в заведението били заместник-кмет на Пловдив и шефът на Напоителни системи", допълва той.

"Призовавам Ви да бъдат наложени най-строгите мерки съгласно законодателството на Република България и по-специално Закона за здравето, Закона за защита от шума в околната среда, Закона за отговорността на държавата и общините за вреди, Наредбата за опазване на обществения ред на Община Пловдив и други законови и подзаконови нормативни актове, които прецените по компетентност, че са нарушени", подчертава Спасов.

Пълният сигнал