София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 18 °C Велико Търново 18°C - слаб дъжд Пловдив 23 °C Пловдив 23°C - слаб дъжд Варна 23 °C Варна 23°C - разкъсана облачност Бургас 21 °C Бургас 21°C - слаб дъжд

Д-р Първанова: ГЕРБ се превърна в мръсни чорапи, които обществото изхвърли

По думите й тази здравна криза е показала какъв е здравният статус на населението
15 сПолитика 1408 Ивана Иванова

В тази ситуация с Митко аз съм изключително горда с постъпката на хората. При една подобна ситуация в Щатите хората реагират по друг начин. А българите не отидоха да му изпотрошат витрините на заведението. Вместо това изхвърлят мръсни чорапи пред него, с което показват отношение към тази власт и към налаганите от нея порядки в обществото. Това заяви д-р Антония Първанова в ефира на Нова.

"С две думи ще кажа, че ГЕРБ се превърна в едни мръсни чорапи, които обществото изхвърли", категорична бе Първанова.

Тя коментира и пандемичната обстановка в страната: България достигна 7-о място в света по брой заболели на милион население и първо място по брой починали. Тази здравна криза показа какъв е здравния статус на населението, здравната организация, медицинската практика, а за права на пациентите изобщо да не говорим.

"Очаквам от проверката, която здравния министър поиска в рамките на следващите 30 дни отговори на всички въпроси. Очаквам да има и статистика за броя починали, защото има разминавания в данните. Трябва да се установи колко хора са били записани като ковид болни без да са имали К19 и колко души са починали от нещо друго, но са били записали от К19. Защо България изведнъж се превърна в страната с най-много загинали от ковид", коментира Първанова.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!