София 13 °C София 13°C - разкъсана облачност Велико Търново 12 °C Велико Търново 12°C - предимно облачно Пловдив 18 °C Пловдив 18°C - предимно облачно Варна 11 °C Варна 11°C - облачно Бургас 13 °C Бургас 13°C - облачно

Даниел Митов: Не може да останат без последствия нещата, които чухме в записа

"Единственото възможно решение в тази ситуация - преговорите ще бъдат замразени"


"Няма друго решение в случая. Не може да останат без последствия нещата, които чухме в записа. Единственото възможно решение в тази ситуация - преговорите ще бъдат замразени, докато не се предоговорят някои условия. Разумно е Мария Габриел да получи втория мандат предвид ситуацията, възможни са всякакви варианти, но не бива да се спекулира".

Това заяви в ефира на БНТ Даниел Митов от ГЕРБ-СДС. Той описа записа на Националния съвет на ПП като "циничен разговор по различни варианти за злоупотреба с власт":

"За да бъдат размразени преговорите трябва да се гарантира, че властта няма да бъде упражнявана така както си говориха тези момичета и момчета. Няма посолство, което да приеме такъв разговор".

По думите му казанато от Кирил Петков, че ръководителите на службите се определят от посолства, е невярно и измислено.

"Никога посолства не са се месили в тази работа", категоричен е Митов.

"По този начин се налива гориво в двигателя на "Възраждане". Когато Мария Габриел получи гаранции, че няма да има овладяване на службите и на МВР, тогава ще бъдат възобновени преговорите. Целият останал състав на правителството, освен Мария Габриел и Николай Денков, трябва да бъде съставен от експерти", добави още Даниел Митов.