София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Демерджиев: 120 души са задържани за купуване

Вижте подробности!

1 мПолитика 326 Рая Златинова

120 души са задържани към този момент за търговия с гласове, това обяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев в ефира на БТВ след обявяването на първите резултати от вота.

Той коментира, че се работи по сигнали за купуване на гласове. В Русе е имало сигнаЛ за корпоративен вот, поръчан от ГЕРБ, в Бургас - срещу "Продължаваме промяната", в Кърджали - за ДПС.

"Не мога да кажа, че са срещу една политическа сила, но коректно е това да се коментира, когато приключат досъдебните производства", уточни Демерджиев. 

Заяв, че данните от приключилите производства след предните избори, в съдебните решения, от които има посочени поръчители на купени гласове, трябва да бъдат съобщени на хората. 

"Следим как реагира, засега повечето действия и реакции са адекватни", каза той. Според министъра МВР е изпълнило основната си задача. "Справихме се за пореден път - да дадем спокойствие и сигурност на българските избиратели. Което се очакваше от нас, го изпълнихме", допълни още той.