София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Директорът на Четвърта градска болница остава

Това обяви кметът на София
13 сОбщество 276 Златина Петкова

Директорът на Четвърта градска болница в София доц. Аркади Иванов остава на поста си. Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, като допълни, че според нея е недопустимо пациент с коронавирус да чака да бъде приет в лечебното заведение над час. По тази причина настоя за ясни правила и алгоритми.

Фандъкова посочи, че е получила писмените обяснения на доц. Иванов, както и цялата документация от проверката. Снети са били и обяснения от всички, участвали в забавянето при приема на пациента.

"Забавянето и престоя на линейката според записите е 66 минути, което не е по правилата. Четвърта градска болница има алгоритъм за прием на пациенти, с който е запознат целият персонал. Има пропуски при спазването на тези правила. Първото забавяне е над 30 минути до идването на дежурния лекар. Това е много сериозно закъснение. Второто забавяне е заради разговорите между дежурния лекар и началника на отделението, както и със спешния медик. Вместо да се действа, времето е минало в разговори. Това е недопустимо", категоричен беше градоначалникът.