София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

"Европейска седмица на спорта“ стартира днес

Организирани са спортове за хора с увреждания

"Европейска седмица на спорта“ стартира днес

Организирани са спортове за хора с увреждания

8 месецаОбщество 4 Боряна Райчева


За пета поредна година Министерство на младежта и спорта организира „Европейска седмица на спорта. От 23-ти до 30-ти септември 2019 година хора от всички възрасти отново ще имат възможност да се запознаят с над 50 вида спорт, сред които адаптирани спортове за хора със специални потребности. Кампанията ще бъде официално открита днес от 12:00 часа в зала „Арена Армеец”. 
Посланици на Европейската седмица на спорта и тази година са успели български спортисти и талантливи млади състезатели. Това са грациите от националния ансамбъл по художествена гимнастика, световната и европейска шампионка по борба Тайбе Юсеин, боксьорите Даниел и Боян Асенови, олимпийската и световна шампионка за младежи в тройния скок Александра Начева, параолимпиецът Денислав Коджабашев, младата българска звезда в алпийските ски Алберт Попов и  Йордан Йовчев. Йорданка Благоева, Любо Ганев и още много спортни легенди също ще присъстват на старта на Европейската седмица на спорта днес.
През 2019 г. мотото на кампанията е „Бъди активен, открий своя спорт, избери своя спортен клуб”, а инициативите ще се проведат в София и други градове в страната. Седмицата на спорта има за цел да подпомогне личностното развитие на младите хора и подкрепи спортните им потребности, чрез изграждането на чувство за отборен дух, толерантност и солидарност..
Входът за всички събития от спортната седмица е свободен.