София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Флойд Мейуедър се завръща на ринга през февруари

Все още няма яснота кой ще бъде съперник на 43-годишния американец
33 сСпортни 307 Боян Марков

Флойд Мейуедър ще направи поредно завръщане на ринга. То ще бъде през февруари 2021 година и ще се състои в Токио. Това обявиха организаторите на предстоящото събитие.

Все още няма яснота кой ще бъде съперник на 43-годишния американец в японската столица, нито по какви правила ще се проведе боят.

През декември 2018 година Мейуедър участва в кикбоксов мач срещу японската ММА звезда Теншин Насукава. Мейуедър спечели двубоя, но също така получи серия от подигравателни коментари. Хонорарът му за 2-минутната среща бе 9 милиона долара.

Събитието, в което сега ще участва и Мейуедър, ще се проведе в "Токио Дом" на 28 февруари и носи името "Мега 2021". Организаторите обявиха, че в него ще участват и други шампиони в бойни спортове, но не посочиха никакви подробности повече.

Американският боксьор обяви края на състезателната си кариера през 2017 година. Въпреки това той участва в шоу двубой срещу ММА звездата Конър МкГрегър, който се проведе в Лас Вегас на 27 август 2017 година. Тогава Мейуедър спечели с технически нокаут в 10-ия рунд.

Флойд Мейуедър остана непобеден в своята кариера на професионален боксьр в полусредна категория. Той има 50 победи в 50 изиграни мача на ринга, 27 от които са с нокаут.

 

Най-богатият боксор Флойд Мейуедър ще направи поредно завръщане на ринга през февруари 2021 година в Токио Копирано от standartnews.com