София 10 °C
Велико Търново 8 °C
Пловдив 12 °C
Варна 9 °C
Бургас 13 °C
Начало Новини Предавания На живо

Георги Свиленски: Законът за търговското корабоплаване е върнат основателно от президента

Заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" заяви, че има над 40 арестувани инспектори от ДАИ
53 сПолитика 177 Боян Марков

"Разглеждаме за трети път Закона за търговското корабоплаване в частта му нерегламентиран превод на пътници, върнат напълно основателно с абсолютно валидни аргументи от президента на Република България за неговата несъстоятелност като законови норми."

Това заяви заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски по време на дебата по президентското вето върху Кодекса за търговското корабоплаване.

"Неведнъж се е говорило за корупцията в "Автомобилна администрация". За последните пет-шест-седем години имаме трима директори на ДАИ арестувани с пари в чекмеджетата, с пари в гардероба, както на премиера снимките.", допълни още той.

"Има над 40 инспектори от ДАИ арестувани. Няма как, колкото и да променяте Наказателния кодекс за тези, които извършват нерегламентиран превоз, да промените ситуацията, когато тези, които трябва да проверяват, са корумпирани.", категоричен бе Свиленски.

"Отхвърлете този законопроекта и заедно, ако трябва съвместно заседание с Правна комисия, да намерим правилния подход. Да не на накажем хората, които извършват така нареченото споделено пътуване. Под ударате на този закон попада споделеното пътуване, защото не е регламентирано в закон.", завърши Георги Свиленски.