София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Гешев: Всички дават акъл на прокуратурата, дори разни бизнесменчета като Домусчиев

По думите му прокуратурата няма да бъде замесвана в дребни бизнес игрички или политически игрички
3 месецаПравосъдие 163 Георги Камарашев

Иван Гешев  е изненадан, че Васил Божков е бил задържан в ОАЕ. Това стана ясно от изказванията му днес учудващо, след като на 1 февруари лично използва събитие пред зеленчуковата борса в София, за да обяви, че Божков е в ареста.

"В тези държави нямат практика да задържат милиардери", каза той за правната система в Емирствата.

В изказване пред Нова тв от поредното местопрестъпление в провинцията, той изрази негодуванието си, че напоследък "всички дават акъл на прокуратурата".

"Гледам, че миналата седмица всички дават акъл на прокуратурата. Президентът Радев дава акъл накъде да гледаме, премиерът Борисов - кой да размаже прокуратурата и кой да не размаже, разни бизнесменчета и консултанти като Домусчиев и Ковачки и те дават акъл. Политици като Нинова и Каракачанов - и те се упражняват.

Прокуратурата няма да бъде замесвана в дребни бизнес игрички или политически игрички", повтори Гешев.

Той и държавното обвинение били напълно наясно какво да свършат - да дадат спокойствие на българските граждани. След което в напълно аполитичен стил, за n-ти път повтори, че срещу тях се изправят "бизнесмени, политици и обикновени крадци". 

А на въпроса на репортерката, че е споменал и "собственика на Нова тв г-н Домусчиев", отговори:
"Мисля, че и той даваше съвети по телевизията, не е ли така?" (визирайки интервю на Домусчиев, че се надява прокурорите да се заемат с енергетиката, б.р.)

Също аполитично Гешев обяви, че приватизацията е извършена от хора, които "откраднаха залъка от устата на българските граждани" и след това с парите си купили самолети и яхти и сега с тях обикалят света. 

За да е ясно с кого се бори, той повтори, че се надява - "политиците да направят необходимите изменения, ако трябва и в Конституцията, защото това са крадци".