София 27 °C София 27°C - разкъсана облачност Велико Търново 21 °C Велико Търново 21°C - облачно Пловдив 30 °C Пловдив 30°C - предимно облачно Варна 25 °C Варна 25°C - ясно небе Бургас 28 °C Бургас 28°C - разкъсана облачност

Гонзо: Направихме много промени в БФС, ще има нови лица в комисиите

Иванов коментира предстоящия процес по даване на лиценз на клубовете

1 месецСпортни 5 Катерина Найденова

Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов - Гонзо заяви, че вече са направени много промени в структурите на родната централа и загатна за нови лица в комисиите. Бившият нападател на Левски остана доволен от последните две контролни срещи на националния ни отбор и му постави цел - спечелване на Лига на нациите. 

Иванов коментира предстоящия процес по даване на лиценз на клубовете. Той увери, че от БФС ще бъдат безкомпромисни, защото "никой не иска да играе по някакви ниви". 

 "В мача със Словения видяхме мотивирани футболисти, които искат да дадат най-доброто от себе си. Видяхме синхрон и позитивизъм, което ни радва. Не трябва да изпадаме във еуфории, защото са контролни срещи. Това обаче ни дава основание, че вървим в правилната посока. Отборът си беше мотивиран и преди да обявим, че Илиан Илиев продължава да работи. Колективът е добър. Илиан Илиев ще бъде треньор и следващите години и му се дава картбланш да развива отбора", заяви Иванов в интервю за БНТ. 

"Трябва да очакваме да спечелим Лигата на нациите. Ще бъде трудно.  Трябва малко да променим и начина си на игра. Ако играехме на контраатака, с тези отбори трябва да владеем повече топката. Нашата цел е да спечелим Лигата на нациите или в най-лошия случай да бъдем втори. Видяхме, че имаме футболисти, които не са незаменими. Изборът е голям", смята той.

"Ще има много нови лица в комисиите на БФС. Вече направихме много промени в структурите на БФС - с много млади хора и професионалисти. Опитваме се да вдигнем нивото. Ще бъдем безкомпромисни в лицензирането на клубовете. Никой не иска да играе по някакви ниви. Всеки трябва да се съобразява", завърши президентът на БФС.