София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Калин Стоянов: Стадионът не трябва да се превръща в арена на безредици

Вътрешният министър проведе среща с ръководствата на БФС, Левски и ЦСКА

26 дниОбщество 16 Иванина Игнатова

Вътрешният министър Калин Стоянов събра на една маса ръководствата на БФС, Левски и ЦСКА. Присъства и представител на Министерството на младежта и спорта. Всички те набелязаха мерки за спазване на обществения ред при провеждането на футболни дербита. Стоянов поиска да няма повече фойерверки на стадионите и да се спазва редът. Срещата е провокирана от последното дерби между двата отбора, на което имаше много безредици.

Ето какво написа служебният министър във Фейсбук:

"На работна среща днес в МВР посрещнах ръководствата на БФС, на професионалните футболни клубове Левски и ЦСКА, както и представители на Министерството на младежта и спорта.

Заедно с колегите от СДВР ги запознахме с неприемливото поведение на феновете по време на последния мач между двата отбора.

В този смисъл набелязахме мерки, които следва и самите футболни клубове да предприемат за спазване на обществения ред при провеждането на футболните дербита.

Вярвам, че трибуната на стадиона е място, от което всеки може да се наслади на играта на любимия си отбор, а не да се превръща в арена на безредици.

Надявам се, че за следващата футболна среща няма да има опити за внасяне на стадиона на подобни пиротехнически средства!"

След последното дерби на Националния стадион "Васил Левски", спечелено от "червените" с 2:0, 28 души пренощуваха в ареста, имаше бой по трибуните, ранени и престрелка между двете агитки със сигнални ракети.

Снимка: БГНЕС