София 22 °C
Велико Търново 25 °C
Пловдив 23 °C
Варна 24 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Кандидати за кметове събират подписи

Манолова, Иванчева и Бонев в битка за подкрепа в София
пропускане

Кандидати за кметове събират подписи

Манолова, Иванчева и Бонев в битка за подкрепа в София

9 месецаПолитика 79 Боряна Райчева


Трима от независимите кандидати, влизащи в битка за кметския пост в София - Мая Манолова, бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева и създателят на гражданската инициатива "Спаси София" събират нужните им по закон 2500 подписа, за да могат да се регистрират в Централната избирателна комисия за участие в предстоящия на 27 октомвири вот.
 
Официално, днес по обед на входа на Южния парк в столицата, беше открита кампанията по набиране на подписи в подкрепа на бившия вече омбудсман Мая Манолова. Манолова не пропусна да благодари на всички, които я опдкрепят и обеща, ако бъде избрана, да превърне София в по-чист и зелен град.
 
На три места в центъра на София продължи в рамките на деня и набирането на подписи за регистарция в подкрепа на кандидата на неправителствената организация "Спаси София" Борис Бонев, като привържениците му бяха приканени да дадат подкрепата си за него с атрактивен видео клип, разпространен в социалните мрежи.
 
Подкрепа за влизане в надпреварата за София днес продължи да събира и осъдената на първа инстанция за вземане на подкуп и отстранена от млъжност кметица на район "Младост" Десислава Иначева, като нейните привърженици също можеха да се подпишат за издигането й за кмет в центъра на столицата.