София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Христо Иванов от Демократична България: Ще има експертно правителство без дълъг мандат

Лидерът на партията с първи коментар
7 дниИзбори 2021 74

Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов прогнозира, че ще има експертно правителство без дълъг мандат. 
"Фактът, че ДБ изпреварва ДПС е много важен, а че се доближава до БСП показва, че има дълбоко преструктуриране в българския политически живот".

Той отчете, че са заложили на активна и позитивна кампания. 
„Активно призовавахме хората да ползват преференцията. Имахме силни личности в листите“, отбеляза Иванов.

 

„Ние показахме, че можем да сме екип от силни лидери и това се хареса на хората. Ключът на този резултат е, че в България започва да се оформя нов център-дясно, ориентирана към Европа. 
„Ако успеем да удържим тази позиция, защото ние сме я получили на кредит, в България ще има нов политически факт – появява се стабилен гарант за амбициозното развитие на страната към евроатлантическата сфера“, допълни той.

По думите му има няколко фактора, на които се дължи ниската избирателна активност: на първо място е летния сезон, на втори място е, че много хора видяха, че ГЕРБ падна и не бяха мобилизирани, колкото миналото лято“.

Той беше категоричен, че трябва да се намери диалог за формиране на кабинет.

„Трябва да се формира управление. Ключът не е аритметика. Легитимирането ни ще бъде консенсусът в съдебната реформа. Трябва да свършим една голяма работа, за да докажем на българските граждани, че можем да продължим напред“, подчерта той.

Христо Иванов прогнозира, че ще има експертно правителство без дълъг мандат.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!