София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Кирил Петков се срещна с румънско-американски Инвестиционен фонд

Икономическият министър е изтъкнал предимствата за инвестиции в България
10 сИкономика 194 Антоанета Начева

Служебният министър на икономиката Кирил Петков се срещна с американско-румънско-американски Инвестиционен фонд, както и с представители на румънския бизнес в сферата на транспорта, логистиката и преработката на отпадъци. Това съобщи пресцентърът на Министерство на икономиката /МИ/.

Предмет на обсъждане са били възможностите за инвестиции в банковото дело и летищната инфраструктура.

Икономическият министър е представил изгледите за инвестиции в България и е изтъкнал предимствата на страната ни. Ще се работи в посока за среща с румънския министър на икономиката, на когото ще бъдат предложени съвместни проекти за алтернативна енергия, възполвайки се от общите привилегии на р. Дунав. На срещата са присъствали и зам.-министърът на икономиката Калина Константинова и СТИВ Букурещ.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!