София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Лалов: Фандъкова обича да назначава свои общински съветници в комисии за обществени поръчки

ДБ поиска информация за възнагражденията от СО на общински съветници от СОС за участието им в комисии по ЗОП
43 сПолитика 275

Кметът Йорданка Фандъкова много обича да назначава общински съветници в комисиите по Закона за обществените поръчки, като по този начин им става ad hoc работодател. Те пък много обичат да получават пари за това, въпреки, че така създават алиби на кмета за безобразията на общинската администрация. Това написа общинският съветник Методи Лалов.

Това е само един от многото начини за създаване на зависимости, подчинение и обогатяване в СО.

Затова днес попитах Фандъкова:

Какъв е общият размер на начислените, както и общият размер на изплатените от бюджета на СО възнаграждения (суми) на общински съветници за мандати 2011-2015 г., 2015-2019 и 2019-2023 г. (поотделно за всеки мандат) за участието им в комисии по ЗОП с възложител кмета на СО и/или СО?

Какви са размерите на начислените и изплатени възнаграждения (суми) на общинските съветници по т. 1 от настоящото питане по политически групи и на т. нар. „независими“ съветници?

Какви са размерите на начислените и изплатени възнаграждения (суми) по т. 1 от настоящото питане за всеки общински съветник поотделно (поименно)?

Мислите ли, че Фандъкова ще отговори изчерпателно и коректно? Или за пореден път няма да е разбрала нещо, или мърлявата й администрация няма да разполага с нужната информация, или някой файл ще се е "счупил, или...? Сега питам нея, ще дойде ден да бъде разпитвана на подсъдимата скамейка.
 
 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!