София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Лечева: Нашите представители в управлението трябва да са ярки личности и професионалисти

"Искаме пленумът да гласува договорените министри", подчерта тя
36 сПолитика 661 Николай Парашкевов

"Искаме пленумът да гласува договорените министри. Коалиционното споразумение трябва да бъде раздадено на членовете на Националния съвет на партията, за да се запознаят с него и ако има нужда, да се коригира", това каза пред NOVA NEWS Весела Лечева, член на Националния съвет на БСП.

Тя определи като порочна практика да се обсъждат имена за постове преди да се е събрал Националния съвет.

"Ако Корнелия Нинова има желание да стане министър, да стане, дали на партията е необходим този пост, това би трябвало да се реши от членовете. Дали тя да бъде вицепремиер и в какъв ресор, трябваше да се реши вътре в партията. Според нас ни приляга социалната политика, но вече никой не ни пита", добави Лечева.

"Партийните членове знаят, че пътят към добрите решения идва чрез диалог. Резултатите от изборите са катастрофални и това е плод на задкулисие, финтиране, тарикатлъци. Тези неща дават повод за недоверие, така се случи и с отлагането на Националния съвет", каза още тя.

Според нея левицата има шанс да заяви своя облик и визия като социална партия, която подкрепя слабите хора, малкия и среден бизнес, макар и с не толкова голям брой депутати - 26.

"Нашите представители в управлението трябва да са ярки личности и професионалисти", убедена е Весела Лечева.

"Няма опозиция в партията, има хора с различно мнение. Имаме еднакви цели, но стигаме до тях по различни пътища. Ръководството не се справи със задачите си и резултатът се видя във вота", заключи тя.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!