Начало Новини Предавания На живо

Маги Халваджиян осъди Волен Сидеров за 15 хил. лв.

Делото е спечелено за "обидни и клеветнически твърдения"

Маги Халваджиян осъди Волен Сидеров за 15 хил. лв.

Делото е спечелено за "обидни и клеветнически твърдения"

10 месецаПравосъдие 36 Боряна Райчева


Телевизионният продуцент Магърдич Халваджиян осъди лидера на "Атака" Волен Сидеров и партията му за 15 000 лв. за обидни и клеветнически твърдения.

Решнието на Софийския апелативен съд (САС) потвърждава решението на Градския съд от началото на миналата година, информира Lex.bg.

Халваджиян заведе дело за непозволено увреждане срещу депутата и партията му преди 4 г. Причина за това станаха две издания на предаването "Неделник с Волен Сидеров" по партийната телевизия "Алфа", в която според Маги той е бил опозорен.

В тях политикът казва за продуцента, че е “контрабандист, че ограбва българите, че манипулира и мами зрителите, още че е парвеню и лъжец, а предаванията му са турлюгювечи, както и че получава пари за мръсни поръчки - за окарикатуряване на личности”.

В хода на делото от "Алфа" са отказали да представят в съда записи от двете предавания, като обяснили, че има техническа повреда в архива им за април 2015 г., когато са излъчени. Записи от предаването обаче е представил Халваджиян и назначената експертиза е показала, че няма манипулации и цитираните изказвания съвпадат с тези от записите.

Заради непредадените записи двете инстанции са приели, че Сидеров и "Атака" са създали пречка за събирането на доказателства. Съгласно чл. 161 от ГПК, в такива случаи съдът може да приеме за доказани фактите, за които някоя от страните пречи да се съберат данни. Съдилищата са отхвърли възраженията на депутата и партията в тази насока, тъй като те така и не са представили доказателства за технически проблеми с архива на телевизията.