София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Методи Андреев: Борисов не крие дружбата си с лидери на СИК (ВИДЕО)

Лидерът на ЕП "Волт" даде за пример Германия, където е забранено на бивши членове на тяхната държавна сигурност, да заемат държавни длъжности
29 мПолитика 964 Боян Марков

"Ние сме малка държава и не сме открили топлата вода". Това заяви в ефира на "Делници" председателят на Европейска партия "Волт" Методи Андреев.

"Нека да видим какво правят в Германия. Тук е съществената разлика. Там обществото прие, че хората, които са били част от тяхната държавна сигурност. Този тип дейност е била толкова срамна, че забраниха на тези хора да заемат държавни длъжности", допълни още той.

"В нашата държава не само, че това нещо не се случва. Напротив. Сегашният премиер - Бойко Методиев Борисов, който е бивш член на Комунистическата партия, беше предложен за поста главен секретар на МВР, не от кого да е, а от офицер от Първо главно управление на Държавна сигурност - генерал Бриго Аспарупов", припомни Андреев.

"Самият Бойко Борисов не крие дружбата си с хора, лидери на групировката СИК и една голяма част от тях са били от агентурния и офицерски апарат на бившата държавна сигурност", завърши лидерът на ЕП "Волт".