София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Международен ден на учителя: Министърът на образованието с обръщение

"Обичайте професията си, защото тя е и призвание"

14 сОбразование 338 Иванина Игнатова

Честит Международен ден на учителя!

Този празник е още един повод да изкажем благодарността на цялото ни общество към Вашия труд и отдаденост. Това пише в официалното обръщение на министърът на образованието Галин Цоков.

Да си учител е призвание. Да бъдеш човекът, който разпалва жаждата за знания, който открива нови светове, създава добри и честни хора и формира утрешните лидери на България - това е гордост, но и огромна отговорност.

Зная, че има трудни моменти във Вашата благородна професия и че новото време изправя пред нас нови предизвикателства. Зная и за много от проблемите, които срещате. Всеки ден обаче, в който Вие давате всичко от себе си в името на учениците си, е още една крачка към промяната на България. Само заедно можем да извървим този път и да гарантираме доброто бъдеще на децата ни, гласи още текстът.

Обръщам се към всички Вас - обичайте професията си, защото тя е и призвание! С гордост бъдете учители на децата ни.

Бъдете здрави и успявайте, защото Вашите успехи са успехи и за България!, завършва Цоков.