София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Мирослав Боршош: Трябва да се спре с политиканстването за банята в „Овча купел“

Коментар на зам.-кмета на София
59 сПолитика 266

Важно е да сложим линията между правенето на политики и политиканстването по отношение на банята в „Овча купел“. Това каза зам.-кметът на Столична община Мирослав Боршош по време на заседание на Столичния общински съвет по време на обсъжданията за реставрацията на сградата на минералната баня в „Овча купел“.

„За мен е много важно освен да чуете мен, така и участници, които съм поканил. Чух и дебатът преди малко дали да влезе точката. За мен е много важно да сложим линията между правенето на политики и политиканстването. За тези три седмици направихме достатъчно голяма и широка дискусия с всички професионалисти. Затова ще си позволя да помоля професионалното мнение на уважавани хора. След това ще отговорим на всички въпроси от политиците в общината“, заяви Боршош.

Кметът на район „Овча купел“ Ангел Стефанов посочи, че ако сега не влязат архитекти и инженери в банята, след няколко години ще трябва да влязат археолози. По думите му, ако проектът се забави, има голяма вероятност да се загуби цялостното финансиране по оперативната програма.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!