София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Николов: Не искаме софиянци да се страхуват да се разхождат свободно заради мигранти

,,Очаквам отговори колко мигранти се приемат в България, къде ще бъдат настанявани и др.''

2 месецаОбщество 6 Марияна Стойчева

,,"Възраждане" са загрижени за сигурността на София и това, което се случва в града в борбата срещу нелегалната миграция.''

Това заяви пред журналисти преди заседанието на Столичния общински съвет общинският съветник от "Възраждане" Деян Николов като допълни ще очаква отговори колко мигранти се приемат в България, какъв е планът за тях, къде ще бъдат настанявани, каква информация има като цяло държавата ни, дали смятат, че са безопасни. 

,,Оттук нататък предстои да се направят срещи с вътрешния министър Калин Стоянов, с шефа на СДВР Любомир Николов и с шефа на Гранична полиция Антон Златанов'', каза още той. 

Николов допълни, че не иска софиянци да се страхуват да се разхождат свободно из града заради наличието на мигранти от Европа към България.

Припомняме, че след избора на председател в СОС групата на Възраждане са разпадна. Четиритмата общински съветници, които подкрепиха кандидатурата на Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС,бяха изключени. Така Възраждане остана с трима представители в СОС. Случаят доведе и до сътресения в парламентарната група. Депутатите Иво Русчев, Николай Дренчев и Александър Арангелов бяха изключени, защото са гарантирали за въпросните общински съветници. Тримата останаха в НС като независими депутати.