София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Орнела Мути и Джанкарло Джанини - на кинофест в НДК

"Фестивал на италианското кино в България“ ще се проведе на 17 - 21 юни

Орнела Мути и Джанкарло Джанини - на кинофест в НДК

"Фестивал на италианското кино в България“ ще се проведе на 17 - 21 юни

11 месецаКултура 5 Боряна Райчева


Италианската актриса Орнела Мути и номинираният за "Оскар" италиански режисьор и актьор Джанкарло Джанини идват в България, информира „Дневник“.

Двамата ще бъдат специални гости на четвъртото издание на "Фестивал на италианското кино в България", който ще се проведе между 17 и 21 юни, обявиха организаторите от Италианската търговска камара и НДК.

В зала "Люмиер Лидл" ще бъдат прожектирани общо девет италиански филма от област Пулия. Началото на 17 юни от 19 ч. ще постави комедията комедията "Измамно богати" (Ricchi di fantasia) с участието на Серджо Кастелито и Сабрина Ферили.

Сред филмите в програмата са още "Разходка под слънцето" (Walking on Sunshine), "Двама дребни италианци" (Due piccoli italiani), "Неудобна комедия" (Tonno spiaggiato), "Агенция за лъжи" (L’agenzia dei bugiardi), "Сходна съдба" (La vita in comune), "Руди Валентино" (Rudy Valentino) и "Лесен живот" (La vita facile).

Джанкарло Джанини е известен по филма "Паскуалино: Седемте красавици", който през 1975 г. е номиниран за "Оскар" за главна мъжка роля. В Кан взима и наградата за най-добър актьор за "Филм за любовта и анархията" (1973 г.).

Снимал се е още в два от филмите за Джеймс Бонд - "Спектър" и "Казино Роял", в "Мъж под прицел" на режисьора Тони Скот и "Ханибал" на Ридли Скот. В момента е на малкия екран и в поредицата "Параграф 22".

Орнела Мути е известна с филмите "Бони и Клайд по италиански", "Последната жена" (1976 г.) и "Лудо влюбен" (1981 г.).

"Фестивал на италианското кино в България" ще продължи от 24 до 28 юни и в "Дом на киното".