София 14 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 14 °C
Варна 17 °C
Бургас 16 °C
Начало Новини Предавания На живо

Още една жертва на бурите в Гърция

Общо загиналите заради лошото време в южната ни съседка вече са трима
пропускане

Още една жертва на бурите в Гърция

Общо загиналите заради лошото време в южната ни съседка вече са трима

2 мИнциденти 658 Златина Петкова


Още една жертва на бурите в Гърция. Съобщава се, че тази сутрин пожарна команда в областта Тесалия е открила край град Кардица тялото на 62-годишен мъж в развалините на дома му.

Жертвите на лошото време станаха три - вчера в наводнена къща в село близо до Фарсала беше открито тялото на възрастна жена, а по-късно бе намерен и 63-годишен овчар, който се е удавил в придошлите води. Противопожарните служби съобщиха, че има изчезнали или блокирани в домовете си хора.

Средиземноморският циклон „Янос” и друг циклон в северната част на Егейско море причиниха огромни щети в много области на Гърция от петък насам, като наводниха улици и домове, изкорениха дървета, предизвикаха прекъсвания на тока. Снощи циклонът е достигнал до остров Крит, където проливните дъждове са наводнили улици и сгради. Според експерти в района на Кардица са наводнени около 5 000 къщи.

Премиерът Кириакос Мицотакис, който планира да посети района на Кардица в близките дни, каза, че правителството ще осигури икономическа помощ за засегнатите от бурите райони.