София 7 °C София 7°C - предимно ясно Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - ясно небе Пловдив 8 °C Пловдив 8°C - предимно ясно Варна 11 °C Варна 11°C - ясно небе Бургас 10 °C Бургас 10°C - ясно небе

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Арестуваха Навални за 30 дни

Като превантивна мярка
6 месецаЕвропейски съюз 617 Боряна Райчева

Съдът в Химки, който проведе заседание в полицейското управление, избра превантивна мярка за Алексей Навални под формата на арест за 30 дни. Срещата се проведе във второто полицейско управление на Министерството на вътрешните работи на град Химки, където Навални беше отведен от летище Шереметиево, където беше задържан при преминаване през граничен контрол на 18 януари.

"Аз не разбирам какво се случва. Изведоха ме за една минута от килията, за да се срещна с адвокат. Дойдох тук - тук се провежда заседание на съда в Химки. <...> Това е името на цялото открито заседание на съда в Химки, където се разглежда въпросът за ареста ми по искане на полицейския началник. Защо заседанието на съда в Химки се провежда в полицията - не разбирам ”, каза Навални в съдебната зала. Видеото е публикувано в Twitter от Кира Ярмиш.Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!