София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Петков: Рашков да докаже подслушванията

Аз самият съм бил подслушван като опозиционен политик, каза той

Министър Рашков е длъжен да покаже доказателства за подслушванията на опозиционни политици. Това каза Румен Петков, лидер на ПП АБВ в интервю за предаването „Тази сутрин“ по бТВ, цитиран от "Фокус".

„Министър Рашков е длъжен да покаже доказателства за подслушванията на опозиционни политици. Аз съм казвал и друг път, аз самият съм бил подслушван като опозиционен политик от господин Атанасов“, каза той. Петков добави, че на тези неща е бил сложен край в периода 2001 – 2010 година, ако сме се върнали там, според него е много грозно за специалните служби. „Битката трябва да се води пред гражданите за тяхното доверие, а не чрез събиране на компромати и мачкане“, подчерта той.

„За съжаление, не считам, че при този главен прокурор ще има последици. Много е важно каква е мотивацията. Министър Рашков е длъжен по най-бързия начин да представи аргументи пред обществото. Нашата воля да променим генерално и атмосферата в прокуратурата, и върха на прокуратурата, защото е очевидно, че тя е част от тази схема“, каза Петков. Той добави, че служебното правителство няма избор, освен да достигне до края на този случай.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!