София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Пожари и вредители заплашват гората в ПР Богдан

Близо 650 000 лв. са дадени за програма за опазването на резервата
18 чОбщество 143 Златина Петкова

Пожари и вредители са основните заплахи за буковата гора в природен парк Богдан, стана ясно от пресконференция, дадена от ръководството на Регионалната инспекция по околната среда и водите - София.

На събитието беше отчетано свършеното от ведомството в рамките на изминалите две години. Период, в който от РИОСВ-София са изпълнявали оперативна програма, на стойност над 640 000 лева, целяща да запази дървесните видове в Богдан и да установи какви са основните проблеми.

От РИОСВ-София бяха категорични, че гората в резерват Богдан не е ставала жертва на бракониери, като обаче отчетоха, че към момента нямат ресурса да осъществяват постоянно наблюдение в района.

Сред мерките за противопоставяне на пожарите пък са и поставяне в околността на подвижни водонски.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!