София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Проф. Ангелов: Ако някой може да създаде нови лекари за три месеца, аз не мога

Според него нито един от летните месеци не е проспан
1 мЕвроком 418

„Категорично искам, да заявя, че нито един ден от летните месеци не е проспан. Аз дойдох като министър в края на месец юли. Два дни след това пуснах заповедта, с която да укажа каква трябва да е организацията във всяко лечебно заведение". Това обясни министърът на здравеопазването Костадин Ангелов пред Би Ти Ви.

"След това започнах да обикалям областните градове, за да се срещна с кризисните щабове. Виждаме днес какъв е проблемът – това са хората. Ако някой може за три месеца да създаде нови доктори, медицински сестри и санитари, аз не мога“, допълни той.

„През юли имаше заповед за абсолютно всички участници в здравната система по области, проверка на всяка една област, организация на всеки областен кризисен щаб, организация с РЗИ, полиция и пожарната, организация за допълнителни коли. Беше създадена строга организация за снабдяване на всички с предпазни средства и след това се стигна до това, че много трудно можем да осигурим лекари и медицински сестри. Всичко, което може да бъде направено, е направено“, подчерта Ангелов.