София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Проф. Асен Балтов: Гръцкият студент се лекуваше 10 дни в "Пирогов"

Коментар на директора на болницата
36 сЗдраве 1964

Починалият гръцки студент е бил 10 дни в УМБАЛСМ „Пирогов“ и е направено всичко възможно за лечението му. Това каза директорът на УМБАЛСМ „Пирогов“ проф. Асен Балтов по БНР. „Имало е травматичен инцидент, от които е предизвикан проблем в областта на травма на главата. Ще предоставим цялата документация. В регистъра не съществува личен номер на чужденец, който да е ваксиниран с ваксина. Той има и придружаващи заболявания, с които се стига до този изход“, коментира проф. Балтов.

Той уточни, че за него е най-важно в следващите 4 седмици наистина да бъдем много по-отговорни и да имаме самоконтрол.

„Каквито и мерки да се въведат, ако нямаме желание те да се спазват, виждате какво се получава. В момента сме буквално на пика на третата вълна. Надявам се да започнат да спадат случаите. Все пак е много важно и поведението на хората. Това е въздушно-капкова инфекция, която се предава много лесно“, подчерта проф. Балтов.

По отношение на предстоящите избори той посочи, че в болничното заведение са подготвени и за мобилна секция.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!