София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 5 °C
Варна 6 °C
Бургас 9 °C
Начало Новини Предавания На живо

Проф. Иван Чалъков: Сега ли Ви стана мъчно за лекарите, дами и господа? (ВИДЕО)

Специалистът по УНГ коментира здравните мерки в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич"
40 мЕвроком 2457

Сега ли Ви стана мъчно за лекарите, бе дами и господа. Щом Ви е мъчно да Ви кажа, че миналата седмица на 92 години, до последния ден работи, д-р Стоянов от Ямбол. А преди 2 седмици почина моят учител проф. Георги Георгиев.  Това коментира специалист по УНГ проф. Иван Чалъков от болница „Царица Йоанна - ИСУЛ“.

Колективният имунитет е научен факт както гравитацията. Нещата тръгнаха от СЗО, ръководена от немедицинско лице. Колективният имунитет се създава и без нас. Всеки природен процес има начало, развитие и край. Нашата работа е този процес да не отива много вляво и много вдясно.  Ние не можем да спрем този процес. Капсулирането на хората спира естествения процес. Време е за ретроспекция на тази епидемия.

Поклон пред всички колеги без здравните чиновници. Свалям шапка на личните лекари. Дали някой отиде да ги вид в кабинетите им, с какво се отопляват. Ако те бяха започнали да преглеждат болни, щяха да ги обвинят, че смесват потоците. Тези хора са 24 часа на работа. Не можем да изгоним търговците от храма и стана това, което виждаме днес. Най-високата смъртност е между нас, лекарите, които работим 24 часа. Промени се облеклото. Сега ли ви стана мъчно за лекарите, дами и господа? Не е комплимент да кажеш на лекар, че е герой. Е как довчера беше боклук, а днес герой.