София 5 °C София 5°C - облачно Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - облачно Варна 5 °C Варна 5°C - облачно Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

ПРОКУРАТУРАТА: Има още един свидетел на катастрофата на Околовръстното

Предстои той да бъде разпитан в понеделник

19 сКрими 289

Има още един свидетел на катастрофата на Околовръстното шосе в София, при която загина 64-годишен французин. Това обявиха от Софийската градска прокуратура. Предстои той да бъде разпитан в понеделник. 

От обвинението обясниха действията им относно разследването на предполагаем „полицейски чадър" над Димитър Любенов.

„Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство по отношение на ПТП –то. Нашият дежурен прокурор е получил сигнал по телефона в 09.45 ч. Междувременно, колегите, в часовете от катастрофата до този час, са извършвали процесуално-следствени действия. След 2-3 дни излезе информация в различни медии, че служители на МВР са ескортирали въпросния Любенов. Лично аз се обадих на началника на „Вътрешна сигурност” и му казах, че имаме желание да работим с тях за разкриване на истината. Нашият прокурор подготви постановление, с което възложи определени действия по отношение този патрул - на 28 септември. Той отиде лично в дирекцията, за да прегледат камерите, които са иззети. На тях се вижда само движещата се кола, след него се вижда автомобил на който има надпис полиция със затъмнени стъкла. Лицата вътре не се виждат”

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!