София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Противници на локдауна блокираха центъра на Берлин

Срещу нов законопроект, свързан с предотвратяването на инфекции
3 мОбщество 425 Боряна Райчева

Протестиращи срещу локдауна се събраха в близост до германския парламент в Берлин в сряда, в момент, в който Бундестагът трябва да гласува нов Закон за защита срещу инфекциите, който дава възможност на правителството да вземе правомощия от регионите в борбата срещу пандемията чрез въвеждане на национални правила.

В момента Германия е изправена пред трета вълна на коронавирус, като блокирането е в сила поне до втората половина на април в опит да се ограничи разпространението на COVID-19 в общността.

Според последните данни, събрани от института Робърт Кох, Германия се е сблъскала с над 3 милиона потвърдени случая на коронавирус и над 80 000 смъртни случая, свързани с COVID-19.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!