София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

РЕШЕНИЕ: Гласуваме с една карта на изборите 2 в 1

Една карта за два вида вот
3 мПолитика 142 Цветомир Андреев

На предстоящите парламентарни и президентски избори на 14 ноември ще се гласува с една карта, обявиха от Централната избирателна комисия. Освен това в секциите, в които на миналите избори са гласували повече от 320 души, ще има втора машина.

"Насочваме избирателя да прочете в кои избори ще гласува, да натисне и да потвърди избора, който е направил. След като гласува за президент и вицепрезидент, с бутона към "Избори за Народно събрание" се визуализира бюлетината в изборите за Народно събрание", обясни говорителят на ЦИК Росица Матева. 

Когато някой е избрал да гласува и за двата вида избори, след натискане на бутона "гласуване", се разпечатват две разписки. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!