Начало Новини Предавания На живо

Руски анализатор: Акцията срещу русофилите - опит да се спре Турски поток

Българите създават изключително негативна атмосфера
пропускане

Руски анализатор: Акцията срещу русофилите - опит да се спре Турски поток

Българите създават изключително негативна атмосфера

8 месецаПолитика 26 Боряна Райчева


Според руския политически анализатор Олег Бондаренко репресиите срещу Николай Малинов, който е обществен политик, на пръв поглед се свързват с предизборната кампания за кмет на София.

„В тази кампания участва кандидат от БСП. Дълги години Малинов беше депутат в Народното събрание на България от тази партия, сериозна политическа сила, представена в Европейския парламент. Властите трябва да покажат, че тези хора са свързани с Малинов и той е руски шпионин и агент “, заяви Бондаренко пред PolitNavigator.

Изборите в София обаче, смята експертът, не са ограничени с арестите. Репресията може да бъде част от мащабна кампания за прекъсване на изграждането на газопровода „Турски поток“.

„България все още мълчи за приключването на строителството на европейския клон на„ Турски поток “. За съжаление българите не могат да заобиколят този процес. Русия отдавна изпълни всички необходими изисквания. Сръбската част от Турския поток почти е изградена, а българите мълчат. Но те създават изключително негативна атмосфера, обвинявайки Москва, че прави шпионаж “, каза Бондаренко.

„Малинов е обвинен в контактите си с генерал Решетников. Това означава, че те нямат какво да представят. Освен че работи в обществена организация с ултрамонархически характер, Решетников не участва в никаква реална политика ”, каза Бондаренко.