София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Сергей Станишев: След силен натиск на левите, EК предлага План за по-социална Европа

Това е голям успех за ЕС, посочи той
42 сЕвроком 644

„Предложеният днес от ЕК Социален план за действие е необходима стъпка към повече социална защита и качествени работни места за европейските граждани. Това е голям успех за ЕС. Гордея се, че дългогодишните усилия на лявото политическо семейство в Европа за въвеждането и реализирането на Европейския стълб на социалните права дават резултат и ще доведат до осезаеми ползи за хората.“, заяви лидерът на ПЕС и български евродепутат Сергей Станишев.

„Този План и заложените в него инициативи – Инструмент за ефективна и активна подкрепа за заетост, Директива за прозрачност на възнагражденията, Стратегия за хората с увреждания – са отдавна необходима промяна в модела на европейска интеграция – от фокус върху фискалните правила и политиката на бюджетни ограничения, към повече социална Европа, с по-добра социална защита и равни възможности за всички.“, каза още лидерът на европейската левица.

„Гордея се, че именно под ръководството на левите комисари Никола Шмит (Работни места и социални права) и Хелена Дали (Равнопоставеност) ЕС отваря пътя към социално десетилетие – на истински напредък по отношение на социалните права и равенството. Това беше ключов приоритет за европейската левица, както при прокламирането на Европейския стълб на социалните права през 2017 г. в Гьотеборг, така и в предизборната платформа за европейските избори през 2019 г. Доволен съм, че продължаваме да реализираме своите политики и инициативи.“, добави Станишев.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!