София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

СКАНДАЛ: Разследват двойно изнасилване в австралийския парламент

Главният прокурор и министърът на отбраната бяха уволнени
2 чПравосъдие 629 Мария Иванова

Двама австралийски министри бяха отстранени от кабинета, тъй като управляващата консервативна партия се опита да внесе смут със слухове за двойно изнасилване.

Кристиан Портър беше уволнен като главен прокурор в понеделник, докато Линда Рейнолдс загуби работата си като министър на отбраната, а премиерът Скот Морисън се слъска с обществен натиск заради скандала. 

Рейнолдс беше обвинена, че е извършила напразно разследване на предполагаемо изнасилване на млада жена, която е работила в парламентарния офис, и е посочила потърпевшата като ,,лъжлива крава''.

И двамата министри са в отпуск от седмици, като преди това Скот Морисън настояваше да се върнат на работните си места. И двамата ще останат в правителството, но на по-нисък пост. 
Седмица след обвинението за изнасилване коалиционното правителство на г-н Морисън беше разтърсено от множество нови жалби за сексуално насилие и тормоз.

52-годишният министър-председател има още поне една година в настоящия си мандат. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!