София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

След дълго отлагане: ГЕРБ обявяват кандидата си за столичен кмет

Лично Бойко Борисов ще представи кандидата

34 сПолитика 599 Иванина Игнатова

Днес се очаква Бойко Борисов да обяви кой е кандидатът на ГЕРБ за кмет на София. Това съобщават от партията в профила си в Инстаграм.

Кандидатите на партията в останалите градове, без Пловдив, бяха обявени миналата седмица. ГЕРБ изчакаха с обявяването на кандидатите си, а номинацията им за София бе пазена в дълбока тайна. Очакванията бяха името да бъде обявено на празника на столицата на 17 септември. Тогава обаче ГЕРБ споделиха само имената на хората, които ще се борят за районни кметове.

В пространството вече се завъртяха имената на Георги Георгиев, който е председател на Столичния Общински съвет, Росен Желязков, председател на парламента, който обаче отрече. Заговори се и за знаковото лице на българската неврохирургия и номинация на ГЕРБ за премиер в 48-мия парламент професор Николай Габровски. Предстои обаче реалният кандидат да бъде обявен.