София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Съмняват се за смъртта на около 150 души при срутване на ледник (ВИДЕО)

Инцидентът се е случил в Хималаите
пропускане
4 чИнциденти 275 Златина Петкова

Съмнения за смъртта на на между 100 и 150 души при срутване на стена на ледник в Хималаите, за това съобщава агенция “Ройтерс”.

В резултат на инцидента нивото на местна река, захранвана от ледника, се е покачило рязко и се е стигнало до евакуация на села по течението й.

Има опасения, че хора, работещи по проекта на язовирната стена, може да са били отнесени от придошлите води, както и селяни, които са пасли кравите си или са търсели дърва край реката, захранвана от ледника.

Срутването на част от ледника стана в индийския щат Утаракханд в Хималаите. Там има често наводнения и рязко покачване на нивото на реките. През юни 2013 г. рекордни валежи предизвикаха катастрофални наводнения там, които отнеха живота на около 6000 души.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!